Kerst tiramisu brownies met rode besjes
Categorie: Bakrecepten Aantal: 6 tot 8 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 40 minuten
Ingrediënten:
1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g boter of margarine
100 ml koffie
125 g mascarpone
125 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Cacao om te bestrooien
Paar takjes rode bessen
Decoratie (Dr. Oetker Zachte Parels Zilver of Glamour Mix van Dr. Oetker)
Benodigdheden:
Mixer
(Bakvorm zit al in bij bakmix)
Optioneel: Spuitzak met rond mondje
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Mix de boter tot een romige crème. Voeg de mix Dr. Oetker Brownies Choco en de koffie toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 min. op de middelste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm.
Plaats de brownievorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 min. gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.
Mix de mascarpone samen met de slagroom romig met de vanillesuiker. Doe het mascarpone mengsel op de brownies, dit kan met een lepel of door met een spuitzak toefjes te maken. Zeef wat cacao erover en leg wat rode besjes op de topping. Garneer met Dr. Oetker Zachte parels of Dr. Oetker Glamour Mix.
Tip: Je kunt de brownies een dag van tevoren bakken en afgedekt bewaren op kamertemperatuur en vlak voor het serveren de mascarpone topping er op doen. Bewaar hem met topping in de koelkast en haal een uur voor het serveren er uit zodat hij op kamertemperatuur komt.