Kerstcake met besjes

19-12-2020 08:00
Categorie: Bakrecepten   Aantal: 10 tot 12 personen   Bereidingstijd: 40 minuten   Wachttijd: 30 minuten   Oventijd: 1 uur
 

 

Ingrediënten:

200 g verse rode bessen

250 g boter

1 pakje vanillesuiker

275 g suiker

3 middelgrote eieren

330 g bloem

½ zakje bakpoeder

Rasp van 1 sinaasappel

 

Topping:

50 g boter

100 g roomkaas

250 g poedersuiker

Blaadjes munt

 

Benodigdheden:

Cakevorm

Bakpapier

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 175 graden. Vet de cakevorm in met een beetje boter en bedek de bodem met een strook bakpapier. Mix de rest van de boter (ca. 240 g) met de suiker en vanillesuiker met een mixer romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal beslag. Mix ook de sinaasappelrasp er door. Zeef 330 g bloem en het bakpoeder er bij en mix nog een minuutje door.

Doe de bessen in een kom en schep 2 el poedersuiker er door. Bewaar een aantal bessen voor de garnering. Verdeel ⅓ van het deeg over de cakevorm en verdeel een gedeelte van de bessen er over. Herhaal dit en eindig met een laag beslag. Bak de cake een uur in de oven.

Maak ondertussen de topping: mix de boter met de roomkaas romig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker er bij. Controleer of de cake gaar is met een prikker en laat daarna afkoelen. Besmeer de bovenzijde van de cake met het de romige topping. Decoreer met wat besjes en blaadjes munt.