Kerstcake met besjes
Categorie: Bakrecepten Aantal: 10 tot 12 personen Bereidingstijd: 40 minuten Wachttijd: 30 minuten Oventijd: 1 uur
Ingrediënten:
200 g verse rode bessen
250 g boter
1 pakje vanillesuiker
275 g suiker
3 middelgrote eieren
330 g bloem
½ zakje bakpoeder
Rasp van 1 sinaasappel
Topping:
50 g boter
100 g roomkaas
250 g poedersuiker
Blaadjes munt
Benodigdheden:
Cakevorm
Bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden. Vet de cakevorm in met een beetje boter en bedek de bodem met een strook bakpapier. Mix de rest van de boter (ca. 240 g) met de suiker en vanillesuiker met een mixer romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal beslag. Mix ook de sinaasappelrasp er door. Zeef 330 g bloem en het bakpoeder er bij en mix nog een minuutje door.
Doe de bessen in een kom en schep 2 el poedersuiker er door. Bewaar een aantal bessen voor de garnering. Verdeel ⅓ van het deeg over de cakevorm en verdeel een gedeelte van de bessen er over. Herhaal dit en eindig met een laag beslag. Bak de cake een uur in de oven.
Maak ondertussen de topping: mix de boter met de roomkaas romig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker er bij. Controleer of de cake gaar is met een prikker en laat daarna afkoelen. Besmeer de bovenzijde van de cake met het de romige topping. Decoreer met wat besjes en blaadjes munt.