Kinderkleding trends voor herfst/winter 2021

22-10-2021 08:00

De blaadjes vallen weer van de bomen en dat betekent natuurlijk: De herfst is begonnen! En met de intrede van een nieuw seizoen, steken er ook weer nieuwe trends de kop op. In dit artikel nemen we je mee in de trends op het gebied van kinderkleding voor het najaar van 2021!

 

1. Back to nature

Het centrale thema dit najaar is: Back to nature! Lekker terug de tijd en de natuur in. Je moet dan denken aan de kleuren uit het bos, bondjes, berenvellen en warme vesten in folkloristische stijl. Dit wordt in de mix gegooid met een jaren ‘70 stijl met veel flares, corduroy en coltruien.

 

2. Kleur bekennen

Ook dit najaar zien we weer veel van de standaard (en altijd fijne) herfstkleuren. Denk aan mosgroen, blauw en veel roestige rood- en aardekleuren. Eén kleur springt eruit in de collecties: Roest. Deze kleur combineert super mooi bij roze, en laten we alle kleuren roze ook deze herfst en winter weer veel terugzien.

 

3. Zacht en fluffy

Wat betreft stoffen is het dit najaar vooral veel zacht en fluffy. Denk hierbij aan corduroy, bont en borg (een soort kort, schapenvel-achtig bont). Die laatste zien we  het liefst in de vorm van comfortabele ‘harige’ bodywarmers. Daarnaast is in het afgelopen seizoen velours geïntroduceerd en dat is een blijvertje gebleken!

 

4. De wijde pijp

Ook is de wijde pijp een trend die door zet. Zo is de culotte bij meisjes helemaal terug en ook een flaredpijpje met een stoere sneaker eronder zul je dit najaar veel zien bij de wat oudere meiden. Alhoewel… ook bij kleintjes staat dit ontzettend pittig.

 

5. Warme colletjes

De sweater met kraagje word dit najaar meer en meer ingeruild voor een coltruitje. Van heerlijke soepele, dunne stofjes die je in de herfst al kunt dragen. In de winter draag je je hem met een fijne trui of fluffy giletje erover.

 

6. Tierelantijntjes

De kleding van dit najaar is uitgebreid uitgewerkt met veel frutsels en tierelantijntjes. We gaan veel mooie borduursels, maar ook pofmouwen, franjes, pompons en leuke kwastjes zien! Lekker vrolijk!