Kiwitaartjes

14-08-2021 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 6 stuks   Bereidingstijd: 25 minuten   Oven- en Afkoeltijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

200 g bloem

100 g koude boter

50 g suiker

2 eidooiers

1 tl vanillearoma

20 ml ijskoud water

 

Vulling:

250 g mascarpone

1 citroen

50 g poedersuiker

3 kiwi's (gold)

 

Benodigdheden:

6 kleine bakvormpjes a 10 tot 12 cm

Mixer

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Doe de boter in blokjes in een kom samen met de bloem en suiker en mix tot een korrelig mengsel. Voeg de 2 eidooiers en de vanillearoma toe en het ijskoude water en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit op een werkvlak bestrooid met een beetje bloem. Bekleed de ingevette bakvormpjes hiermee. Prik gaatjes in de bodem. Bak de vormpjes 15 tot 20 min. in de oven tot ze gaar en lichtbruin zijn.

Haal ze uit de oven, mochten ze iets omhoog zijn gekomen kun je ze weer iets omlaag drukken. Laat ze verder afkoelen. Mix de mascarpone luchtig met het rasp en sap van de citroen en het poedersuiker. Haal de bodems uit de bakvorm en vul ze met het roommengsel. Snijd de kiwi in plakjes en beleg de gebakjes hiermee. Bewaar de kiwitaartjes in de koelkast voor max. 2 dagen.