Klassiek broodje hamburger

25-01-2025 08:00

Categorie: Hoofdgerechten   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

500 g rundergehakt

1 ei

4 el paneermeel

Snuf paprikapoeder

Snuf knoflookpoeder

Snuf peper en zout

1 el boter of margarine (om in te bakken)

4 hamburgerbroodjes

 

Toppings:

8 blaadjes sla

8 plakken ontbijtspek

2 tomaten

12 plakjes augurk

 

Hamburgersaus:

6 el mayonaise

1 el azijn

Snuf paprikapoeder

1 tl mosterd

1 tl suiker

1 el fijngesneden sjalotjes

 

 

Bereiding:

Start met het uitbakken van het spek.

 

Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de kruiden.

 

Vorm 4 burgers van het mengsel. Druk deze goed aan tot een vaste vorm.

 

Meng de ingrediënten voor de saus.

 

Snijd de tomaten in plakken.

Verhit de margarine of boter in dezelfde pan als het spek en bak de burgers 3 min. op hoog vuur rondom aan en daarna nog 5 min. op lager vuur om ze gaar te laten worden. Rundergehakt mag een beetje rosé zijn vanbinnen, mocht je dat lekker vinden.

 

Snijd de broodjes doormidden. Rooster ze eventueel in een droge koekenpan of grillpan 3 min. licht krokant aan de binnenzijde.

 

Beleg de broodjes met 2 blaadjes sla vervolgens de burger, plakjes gebakken spek, tomaat en augurk. Schep er op het laatst nog wat van de hamburgersaus op.

 

Tips: Gebruik voor een vegetarisch gerecht een vegaburger of vegetarisch gehakt. Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes.

 

Ook lekker van de bbq.