Knakworst mummies
Categorie: Bijgerechten Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
12 knakworsten (vega, bijvoorbeeld Unox)
3 vellen bladerdeeg (diepvries)
1 ei
Mosterd
Benodigdheden:
Keukenpapier
Koektrommel
Materialen:
Bakplaat
Snijmes
Theelepel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190° graden.
Ontdooi de bladerdeegvelletjes. Laat de knakworsten uitlekken en dep droog met een keukenpapiertje.
Snijd hele dunne strookjes van de vellen bladerdeeg.
Neem een strookje en wikkel deze om een knakworst. Vervolgens neem je een volgend strookje en plak deze ook vast en werk zo naar boven. Houd een beetje ruimte waar de oogjes moeten komen.
Leg de mummie knakworsten op een bakplaat. Klop het ei los en bestrijk ze hiermee. Bak ze in ca. 25 min. knapperig.
Maak als laatste nog met een beetje mosterd oogjes op de knakworsten.
Je kunt ze in een afgesloten trommel max. 1 dag bewaren.