Kruidnoten

30-11-2019 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 70 stuks   Bereidingstijd: 25 minuten   Oventijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:

250 g zelfrijzend bakmeel

125 g donkere basterdsuiker

4 tl koek- en speculaaskruiden

Snufje zout

100 g koude boter

90 ml melk

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 170 graden. Roer het bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout door elkaar in een kom. Voeg de koude boter en de melk toe en kneed tot een stevige bal. Kneed niet te lang, want het deeg mag niet te warm worden.

 

 

 

 

 

 

 

Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. Draai balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Je hoeft ze niet plat te gaan drukken want dat gaat vanzelf in de oven.

 

Zet de kruidnoten ongeveer 25 min. in de oven. Als ze uit de oven komen zullen ze nog wat zacht aanvoelen, maar als ze afgekoeld zijn worden ze knapperig.

 

7 tips om zelf de lekkerste kruidnoten te maken:

  • Maak de balletjes niet te groot, want ze rijzen nog in de oven.
  • Leg de balletjes in schuine rijen op de bakplaat zodat de ovenwarmte overal goed bij kan.
  • Verdeel het deeg in een paar stukken en rol er een dunne worst van, snijd stukjes van 1 cm eraf en draai hier balletjes van.
  • Houd minimaal 2 cm ruimte tussen de balletjes zodat de kruidnoten niet aan elkaar vast gaan plakken.
  • Smelt een reep chocolade au bain marie en doop de afgekoelde kruidnoten hier in voor chocoladekruidnoten.
  • Is je boter niet goed koud, zet de kom met deeg dan minimaal een uurtje in de koelkast. Als het deeg niet goed koud is heb je namelijk de kans dat de kruidnoten gaan uitlopen op de bakplaat.
  • Bewaar ze maximaal 2 a 3 dagen in een afgesloten trommel.