Lemon bars

16-04-2022 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 9 stuks   Bereidingstijd: 10 minuten   Oventijd: 1 uur en 5 minuten

 

Ingrediënten:

200 g suiker

2 eieren

4 el bloem

1 tl bakpoeder

Snufje zout

2 citroenen

Poedersuiker (om te bestrooien)

 

Bodem:

110 g boter (+ om in te vetten)

125 g bloem

50 g suiker

 

Materiaal:

Mixer (van ca. 20 x 20 cm)

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

 

Maak eerst de bodem: mix de boter, bloem en suiker met een mixer door elkaar tot een kruimelig deeg.

 

Maak een deegbal met je handen en druk deze in een ingevette of met bakpapier beklede ovenschaal zodat de gehele bodem egaal bedekt is.

Zet de schaal 25 min. in de oven.

 

Rasp de citroen en pers uit.

 

Mix deze samen met de andere ingrediënten (behalve de poedersuiker) met een mixer tot een romig mengsel.

 

Haal de ovenschaal met bodem uit de oven en giet het citroenmengsel er overheen.

 

Draai de oven terug naar 160°C. Zet de ovenschaal daarna ongeveer 40 min. in de oven. Zet hem vrij laag in de oven anders wordt hij snel te bruin van boven.

 

Als je met de schaal beweegt en je ziet de topping niet meer bewegen is hij stevig genoeg. Laat hem daarna op kamertemperatuur afkoelen en zet hem daarna in de koelkast. Als hij helemaal is afgekoeld bestrooi je hem met poedersuiker en snijd je hem in stukken.

 

Tip: Bewaar de lemon bars max. 4 dagen in de koelkast.

 

Kies voor lactosevrije boter om het recept 100% lactosevrij te maken.