Lemon meringue cupcakes

04-04-2021 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 45 minuten   Oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

180 g boter (kamertemperatuur)

150 g suiker

180 g zelfrijzend bakmeel

60 ml melk

2 el citroensap

3 eieren

1 el vanillearoma

4 el lemon curd (zelfgemaakt of kant en klaar)

 

Topping:

50 g suiker

2 eiwitten

 

Benodigdheden:

Muffinbakvorm met papiertjes

Mixer

Crème brûlée brander

Optioneel: Spuitzak

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 175 graden. Mix de suiker, vanillearoma en boter romig in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en mix er doorheen en mix nog even door tot het beslag wat luchtiger wordt. Voeg de melk toe en het citroensap en mix er ook door. Als laatste voeg je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe tot deze is opgenomen. Vul de papieren vormpjes in de bakvorm met het beslag tot net iets onder de rand. Bak ze in ca. 20 min. lichtbruin en gaar in de oven. Zet ze niet te hoog in de oven.

Laat de cupcakes vervolgens afkoelen. Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom met een mixer half stijf en voeg dan de suiker toe. Klop vervolgens op hoge snelheid tot er mooie glanzende pieken ontstaan. Maak met een appelboor of mesje holletjes in het midden van de cupcakes. Vul deze met lemon curd. Doe de meringue in een spuitzak of gebruik een lepel om de meringue op de cupcakes te doen. Spuit of schep mooie hoopjes op de gevulde cupcakes. Brand met een brander de toefjes lichtbruin.

Tip: je kunt de lemon meringue cupcakes het beste dezelfde dag serveren. Wil je ze de volgende dag serveren dan kun je het beste de cupcakes en lemon curd al een dag van te voren maken en op de dag zelf vullen en toppen met vers gemaakt meringueschuim.