Makkelijke peperkoek
Categorie: Bakrecepten Aantal: 10-12 plakken Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 1 uur
Ingrediënten:
100 ml water
1 el honing
2 el speculaaskoekkruiden
2 eieren
250 g donkere basterdsuiker
250 g zelfrijzend bakmeel
Beetje olie of boter om de cakevorm in te vetten
Materialen:
Cakevorm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg het water, de honing, eieren, de speculaaskruiden en de basterdsuiker samen in een kom en meng dit. Roer hierna, beetje bij beetje, het zelfrijzend bakmeel door het mengsel. Je zult zien dat de massa steeds steviger en lichtbruiner wordt.
Als het beslag goed gemengd is, schep je dit in de ingevette cakevorm. De cakevorm moet ongeveer voor de helft tot twee derde gevuld zijn, niet meer. De peperkoek gaat namelijk nog rijzen.
Zet de vorm 1 uur in de oven en geniet van die overheerlijke geur! Laat hierna afkoelen en wikkel eventueel in folie om de typische plakkerige rand te krijgen.