Mangoijs met kokos
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 personen Bereidingstijd: 15 minuten Opfstijftijd: 6 uur
Ingrediënten:
1 mango
200 ml kokosmelk
150 ml slagroom
2 el geraspte kokos
5 el poedersuiker
Materialen:
Staafmixer of keukenmachine
Bereiding:
Klop de slagroom met de poedersuiker net niet helemaal stijf. Schil de mango en snijd de pit er uit. Pureer de mango helemaal fijn (met een staafmixer of keukenmachine) en mix met de kokosmelk. Voeg het mangomengsel bij de slagroom en meng door elkaar samen met de geraspte kokos.
Schenk het mengsel in een schaaltje of een bak en zet het in de vriezer en laat minimaal 6 uur opstijven. Haal de bak met mangoijs een paar minuten voor het serveren uit de vriezer zodat de makkelijk schepbaar is.
Tips: Garneer de bovenzijde van de schaal met wat extra kokos of stukjes mango.
Het is niet noodzakelijk om het mangoijs tijdens het bevriezen door te scheppen, er ontstaan haast geen ijskristallen waardoor het ijs hard wordt. Maar voor een extra romige resultaat kun je het ijs 1 of 2 keer tijdens het bevriezen doorscheppen.