Marmer tulband
Categorie: Bakrecepten Aantal: 8-10 personen Bereidingstijd: 40 minuten Oventijd: 1 uur
Ingrediënten:
250 g zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
5 eieren
75 g pure chocolade
1 el cacao
200 g witte basterdsuiker
250 g boter + om in te vetten
Poedersuiker om te garneren
Materialen:
Tulbandvorm van ca. 22 cm
Mixer
Bereiding:
Verwarm de oven op 160 graden. Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker met een elektrische mixer romig. Voeg een voor een de eieren toe en mix deze er door heen. Voeg het bakmeel toe en schep deze met een lepel of spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag in 2 delen.
Smelt de chocolade au bain-marie en roer deze samen met het cacaopoeder door een van de delen beslag tot een egale bruine massa. Vet de tulbandvorm in met wat boter. Schep het witte beslag er in en verdeel daarna het bruine beslag er over.
Ga met een mes een paar keer met een draaiende beweging door het beslag. Zet de cake ongeveer 1 uur in de oven. Controleer met een satéprikker of hij er schoon uit komt. Laat de cake 15 min. afkoelen in de vorm en keer hem daarna voorzichtig om. Laat het helemaal afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.