Medvedev gidst titelverdediger Rusland als derde naar halve finales ATP Cup

06-01-2022 08:00

                                                                                                                                                                   Categorie: Sport

Medvedev gidst titelverdediger Rusland als derde naar halve finales ATP Cup

Foto: Sarah Varzideh, Redactie: Gilles de Kock

 

De Russische tennissers hebben donderdag onder leiding van Daniil Medvedev de halve finales van het toernooi om de ATP Cup bereikt. De Russen versloegen Italië in de laatste groepswedstrijd met 2-1.

 

Rusland won deze week van Frankrijk (2-1) en Australië (3-0), maar kon zich geen nederlaag tegen de Italianen permitteren. De titelverdediger kwam op achterstand door een nederlaag van Roman Safioellin, 167e op de wereldranglijst, tegen Jannik Sinner: 6-7 (6), 3-6.

 

Kopman Medvedev hield zijn land in de race door Matteo Berrettini daarna te verslaan. De nummer twee van de wereldranglijst klopte de mondiale nummer zeven in drie sets. Het werd 6-2, 6-7 (5) en 6-4.

 

In het beslissende dubbelspel waren Medvedev en Safioellin in een spannende partij net iets beter dan Sinner en Berrettini. Na een uur en drie kwartier stond er 5-7, 6-4 en 10-5 op het scorebord.

 

Rusland en Italië stonden vorig jaar tegenover elkaar in de finale van de ATP Cup. De Russen wonnen toen met 2-0 dankzij zeges van Andrey Rublev en Medvedev op Fabio Fognini en Berrettini. Rublev, de nummer van vijf van de wereld, doet dit jaar niet mee.