Meringue hartjes
Categorie: Bakrecepten Aantal: 18 stuks Bereidingstijd: 25 minuten Oventijd: 2 uur
Ingrediënten:
4 eiwitten
250 g suiker
1 el poedersuiker
Decoratie of sprinkles
Optioneel: Rode vloeistof
Benodigdheden:
Spuitzak
Bakplaat met bakpapier
Mixer
Bereiding:
Verwarm de oven op 90 graden heteluchtfunctie. Zorg dat er geen eigeel bij de eiwitten zit en de kom en mixer goed schoon zijn. Doe de suiker en eiwitten in een kom en mix goed stijf tot er mooie witte pieken ontstaan, dit duurt ca. 5 min. Je kunt eventueel een paar druppels kleurstof toevoegen tijdens het mixen en roze hartjes te maken.
Doe de meringue (voor een gedeelte) in een spuitzak en maak mooie hartjes op de bakplaat met bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en bak de meringue hartjes ca. 2 uur tot ze droog zijn (ze moeten makkelijk van de bakplaat komen) en laat ze afkoelen. Meng de poedersuiker met een paar druppels water en gebruik dit als lijm om de decoratie of sprinkles op de meringues te plakken.
Tip: bewaar de meringue hartjes maximaal 1 week in een droge afgesloten trommel.