Mexicaanse bowl met krokante zoete aardappelkoekjes
Categorie: Hoofdgerechten Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
Koekjes:
400 g zoete aardappel, geschild
140 g maïs uit blikje
1 el Mexicaanse kruiden (bv. tacokruiden)
75 g bloem (volkoren)
50 g geraspte kaas
1 teen knoflook, geperst
Bakolie
Bowl:
130 g rijst
1 avocado
125 g cherrytomaatjes
Handje sla
Optioneel: Tortilla chips
Dressing:
125 ml zure room
1 limoen
Snuf paprikapoeder
Snuf chilipeper
Kneepje honing
Bereiding:
Breng een pan water aan de kook. Voeg de zoete aardappel in stukken toe en kook ca. 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken, doe de zoete aardappel terug in de pan en laat 10 min. met de deksel op de pan (zonder op het vuur te staan) droogstomen.
Prak de zoete aardappel daarna grof en doe in een kom. Voeg de Mexicaanse kruiden, bloem, kaas, knoflook toe en eventueel een snufje peper en zout toe. Meng door elkaar. Schep op het laatst de goed uitgelekte maïs erdoor. Laat het mengsel afkoelen en zet vervolgens in de koelkast en laat goed koud worden.
Kook de rijst gaar. Maak ondertussen ook de dressing; meng de zure room met het sap van de limoen en klop door elkaar. Voeg de honing, chili en paprikapoeder toe en meng nogmaals. Snijd de tomaatjes doormidden. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Vorm van het zoete aardappelmengsel kleine koekjes, ca. 12 – 15 stuks. Verhit de pan goed tot op de juiste temperatuur, check ook de tip over de Tefal Natural Chef koekenpan in de tekst hierboven. Zodra de Thermo-Signal effen rood kleurt, voeg je een heel klein beetje olie toe aan de pan, maar minimaal. Leg de koekjes in de pan en bak ze aan beide kanten ca. 5 min. tot ze mooi krokant en goudbruin zijn.
Verdeel de rijst, tomaatjes, sla en avocado over de kommen. Leg de koekjes erbij en druppel de dressing er over. Serveer eventueel met tortilla chips.