Mini appeltaartjes
Categorie: Bakrecepten Aantal: 30 stuks Bereidingstijd: 30 minuten Wachttijd: 30 minuten Oventijd: 15 minuten
Ingrediënten:
1 mix voor appeltaart (+ eventueel boter en ei volgens verpakking)
3 appels
1 tl kaneel
50 g suiker
Boter om in te vetten
Bloem om te bestuiven
3 el paneermeel
1 losgeklopt ei om te bestrijken
Materialen:
Muffinvorm
Bereiding:
Verwarm de oven op 180º. Maak het appeltaart deeg volgens de verpakking. Vet de muffinvormpjes in. Bestuif een werkvalk met bloem. Rol ¾ van het deeg uit en steek met een ronde vorm (kommetje bijvoorbeeld) rondjes er uit die iets groter zijn dan de muffinvorm zelf. Bekleed de vormpjes hiermee en bestrooi de de bodem met paneermeel.
Schil de appels en snijd in kleine blokjes en meng met suiker en kaneel. Schep de stukjes appel in de vormpjes. Rol de rest van het deeg uit en snijd er dunne reepjes van. Leg ze kruislings over de appeltaartjes en druk de uiteindes zachtjes vast aan de buitenzijde van de gebakjes. Bestrijk met ei en zet ze ongeveer 25 min. in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Lekker met slagroom of een bolletje ijs. Ook lekker met rozijnen of noten.
Tip: Probeer ook dit recept voor een klassieke appeltaart.