Mini ijstaartjes stracciatella

26-07-2025 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten   Wachttijd: 6 uur   Invriezen: 4 uur

 

Ingrediënten:

½ blikje gecondenseerde melk

250 ml slagroom

50 g pure chocolade

120 g Bastogne koeken

120 g frambozen

40 g boter (gesmolten)

 

Benodigdheden:

Keukenmachine

Mixer

12 cupcakevormpjes

 

Bereiding:

Smelt de boter. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Meng met de gesmolten boter. Verdeel dit over de de bodem van de muffinvormpjes en druk aan. Zet in de vriezer.

Mix de slagroom en gecondenseerde melk lobbig. Pureer ongeveer de helft van de frambozen. Rasp de chocolade. Schep de snippers chocolade door de room (bewaar een beetje voor de garnering) samen met de gepureerde frambozen.

Neem de vormpjes uit de vriezer en vul ze met het roommengsel. Garneer met frambozen en een beetje chocolade en zet weer in de vriezer. Laat ze min. 6 uur opstijven.