Mini kerst quiches
Categorie: Hapjes Aantal: 8 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
1 rol of 10 plakjes bladerdeeg
3 eieren
150 ml room
3 plakken rauwe ham
10 cherrytomaten
1 el pijnboompitten
1 tl Italiaanse kruiden
1 handje rucola
1 handje geraspte kaas
Boter om in te vetten
Peper en zout
Benodigdheden:
Muffinvorm
Stervorm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de muffinvorm in met boter.
Indien je een rol bladerdeeg gebruikt, snijd dan 8 vierkantjes uit de rol. De rest gebruik je voor het maken van de sterren. Verdeel deze 8 vierkantjes over 8 muffinvormpjes.
Doe hetzelfde met 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer indien je deze gebruikt.
Voeg in een kommetje of maatbeker de eieren met Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Voeg 2 eieren toe en kluts goed door elkaar. Voeg vervolgens de room toe en meng goed door elkaar.
Snijd de tomaatjes in 4 stukjes.
Leg eerst een paar rucolablaadjes onderin alle muffinvormpjes met bladerdeeg. Verdeel vervolgens ook de rauwe ham, pijnboompitjes en stukjes cherrytomaat er overheen.
Verdeel vervolgens het eimengsel over alle vormpjes door dit er overheen te gieten.
Neem het overige bladerdeeg en druk met de uitsteker een ster eruit. Leg dit bovenop een mini quiche en herhaal met alle quiches.
Kluts het laatste ei en veeg dat over de sterren.
Voeg vervolgens een beetje geraspte kaas over alle sterren. Bak de quiches af in 20-25 min.