Mini oranje cheesecakes

27-04-2024 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 6 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten  Opstijftijd: 4 uur

 

125 g koekjes (ik gebruikte speculaas)

25 g boter

4 blaadjes gelatine

300 g roomkaas

100 ml slagroom

40 g suiker

50 g abrikozenjam

 

Topping:

40 ml wortelsap

125 g abrikozenjam

1 tl maïzena

 

Benodigdheden:

Hakmolen

Mixer

Muffinvormpjes (siliconen)

 

Bereiding:

Begin met het fijnmalen van de koekjes tot een fijne massa. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de vormpjes en druk goed aan met een lepeltje. Zet de vorm zo lang in de koelkast.

 

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water tot ze zacht zijn en knijp daarna uit.

In een mengkom, mix de roomkaas glad en voeg geleidelijk de slagroom en suiker toe tot een luchtig mengsel.

 

Verwarm in een klein pannetje de abrikozenjam (voor de vulling, niet de topping) tot deze vloeibaar is. Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme jam. Laat het mengsel iets afkoelen. Giet dit mengsel bij het roomkaasmengsel en mix goed door.

 

Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodems in de vormpjes. Je kunt dit er in scheppen met een lepeltje of via een spuitzak. Laat de cheesecakes min. 4 uur opstijven in de koelkast.

Voor de topping, meng de abrikozenjam met het wortelsap in een pannetje en verhit dit. Roer de maïzena erdoor tot de topping indikt. Laat het iets afkoelen en verdeel het dan over de opgesteven cheesecakes en zet weer in de koelkast tot ook de bovenkant wat opgesteven is.

 

Tip: Bewaar de cheesecakes afgedekt in de koelkast en geniet er binnen 3 dagen van voor de beste smaak en textuur.

 

De siliconen vormpjes die ik gebruikte waren vrij groot, dus als je een kleinere vorm gebruikt kun je er wellicht 8 of 10 stuks van maken in plaats van 6.