Mini panna cotta met mango

25-06-2022 08:00
Categorie: Nagerechten   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 45 minuten   Wachttijd: 2 uur

 

Ingrediënten:

250 ml slagroom 

500 ml kwark 

50 g suiker 

1 zakje vanillesuiker 

5 blaadjes gelatine 

4 el pistache nootjes

 

Mango topping: 

500 g mango 

2 el suiker 

 

3 blaadjes gelatine

 

Materialen:

Muffinvorm (siliconen is makkelijkst)

 

Bereiding:

Week 3 blaadjes gelatine in een koud bakje water. Pureer ¾ van de mango met een staafmixer fijn. Snijd de rest van de mango in kleine blokjes en bewaar zolang in de koelkast. Verwarm de mangopuree in een pannetje. Knijp de gelatine uit en roer samen met 2 el suiker door de mango. Schep een laagje mango puree in de muffinvormpjes en laat opstijven in de koelkast.

Week de andere 5 blaadjes gelatine in koud water. Verhit 100 ml slagroom in een pannetje en voeg 75 g suiker en de vanillesuiker toe en breng aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het pannetje en los hem op in de slagroom, laats iets afkoelen. Klop de rest van de slagroom met een mixer stijf en voeg samen met de kwark toe aan het pannetje met gelatine.

Giet het warme (niet heet) slagroommengsel bij de kwark en meng goed door elkaar. Verdeel over de laagjes mangopuree en zet weer terug in de koelkast, laat min. 2 uur goed opstijven (hele nacht kan ook). Haal de panna cotta 15 min. uit de koelkast. Ga met een mesje voorzichtig langs de randen van de panna cotta en wip ze er uit. Met een siliconen vorm is dit wat makkelijker omdat deze flexibel is. Garneer met de blokjes mango en wat grof gehakte pistache.