Mini pavlova met fruit
Categorie: Nagerechten Aantal: 24 stuks Bereidingstijd: 25 minuten Oventijd: 1 uur Afkoeltijd: 30 minuten
Ingrediënten:
4 eiwitten
½ el maïzena
220 g witte basterdsuiker
250 g mascarpone
3 el poedersuiker ( + om te bestrooien )
Vers fruit om te garneren
Benodigdheden:
Mixer
Bakplaat met bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven op 120°C. Het is belangrijk als je eiwitten stijf gaat kloppen dat er geen eigeel bij zit en de kom en mixer goed schoon zijn. Mix de eiwitten in een min. of 5 goed stijf, voeg onder het mixen beetje bij beetje de suiker en de maïzena erbij. Als de schuim glanst en mooie pieken vormt is hij goed.
Doe de geklopte eiwitten in een spuit en maak mooie grote toefjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Als je geen spuit hebt kun je ook met een lepel hoopjes op de bakplaat scheppen. Druk de bovenzijde met een lepel een beetje plat. Zet de bakplaat ca. een uur in de oven.
Het beste is om de ovendeur op een kiertje te zetten, zo worden de pavlova’s eerder krokant. Mochten ze bruin beginnen te worden dan zet je de temperatuur ietsje omlaag. Soms duurt het wat langer voordat ze krokant beginnen te worden, dit is ook afhankelijk van de grootte. Aan de buitenkant moeten ze krokant zijn maar van binnen mogen ze nog lekker chewy zijn.
Mix ondertussen de mascarpone met de poedersuiker tot een glad romig mengsel. Laat de mini pavlova’s afkoelen en haal ze voorzichtig van het bakpapier. Schep een beetje mascarpone op de bovenzijde en verdeel het fruit er op. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker.
Tip: Maak ook eens een pavlova taart!