Mini quiche met tomaten
Categorie: Lunch Aantal: 8 stuks Bereidingstijd: 40 minuten Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
8 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
125 g spekblokjes of -reepjes
200 ml crème fraîche
2 eieren
16 cherrytomaten
60 g geraspte kaas
100 g erwtjes (uit de vriezer)
Snufje peper
1 tl italiaanse kruiden (of andere naar eigen smaak)
Boter om in te vetten
Eventueel rucola om te garneren
Materialen:
Mini quichevormpjes (ca. 9 cm doorsnede)
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Vet de quichevormpjes in met een beetje boter. Bak de spekblokjes in een koekenpan krokant. Voeg op het laatst de erwtjes toe en laat ze ontdooien in de pan.
Bekleed de vormpjes met het deeg. Verdeel het spek-erwtenmengsel over de vormpjes. Halveer de tomaatjes en leg ook in de vormpjes. Klop de eieren, kruiden, snufje peper, crème fraîche en kaas door elkaar in een kom. Giet het mengsel in de quichevormpjes tot iets onder de rand. Zet ze ongeveer 25 min. in de oven totdat ze mooi lichtbruin zijn gekleurd.
Tip: bewaar het deeg wat over de rand hangt bij het bekleden van de bakvormpjes en kneed er bijvoorbeeld lange stengels van en bak mee met de mini quiches. Zo krijg je lekkere knapperige broodstengels voor bij de soep bijvoorbeeld.