Mini quiche met tomaten

06-02-2021 08:00

Categorie: Lunch   Aantal: 8 stuks   Bereidingstijd: 40 minuten   Oventijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:

8 plakjes bladerdeeg voor hartige taart

125 g spekblokjes of -reepjes

200 ml crème fraîche

2 eieren

16 cherrytomaten

60 g geraspte kaas

100 g erwtjes (uit de vriezer)

Snufje peper

1 tl italiaanse kruiden (of andere naar eigen smaak)

Boter om in te vetten

Eventueel rucola om te garneren

 

Materialen:

Mini quichevormpjes (ca. 9 cm doorsnede)

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Vet de quichevormpjes in met een beetje boter. Bak de spekblokjes in een koekenpan krokant. Voeg op het laatst de erwtjes toe en laat ze ontdooien in de pan.

Bekleed de vormpjes met het deeg. Verdeel het spek-erwtenmengsel over de vormpjes. Halveer de tomaatjes en leg ook in de vormpjes. Klop de eieren, kruiden, snufje peper, crème fraîche en kaas door elkaar in een kom. Giet het mengsel in de quichevormpjes tot iets onder de rand. Zet ze ongeveer 25 min. in de oven totdat ze mooi lichtbruin zijn gekleurd.

 

Tip: bewaar het deeg wat over de rand hangt bij het bekleden van de bakvormpjes en kneed er bijvoorbeeld lange stengels van en bak mee met de mini quiches. Zo krijg je lekkere knapperige broodstengels voor bij de soep bijvoorbeeld.