Mini tompouce

02-09-2023 08:00

Categorie: Hapjes   Aantal: 9 stuks   Bereidingstijd: 1 uur

 

Ingrediënten:

3 velletjes (roomboter) bladerdeeg

75 g poedersuiker

Paar druppels vloeibare kleurstof (bv van de Xenos)

2 eierdooiers

50 g suiker

25 g bloem

Paar druppels vanille extract of een vanillestokje

250 ml volle melk

 

Materialen:

Mixer of garde

Bakplaat met bakpapier

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200°C. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en snijd  uit elk velletje 6 rechthoekige stukken. Leg de stukjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 15 tot 20 min. krokant.

Klop ondertussen met een mixer of garde de eierdooiers, bloem en een klein beetje melk tot een gladde gele massa. Doe de rest van de melk in een pan en breng zachtjes aan de kook, voeg de suiker en vanille extract of merg toe en roer totdat deze zijn opgelost. Giet dan beetje bij beetje de warme melk bij de eierdooiers en blijf ondertussen goed kloppen anders ontstaan er klonters. Giet alles terug in de pan en breng zachtjes aan de kook en laat het mengsel in een paar min. indikken. Zet het vuur uit en laat de room onder af en toe roeren afkoelen.

Roer de poedersuiker met een paar druppels water tot een stevig mengsel. Het moet niet vloeibaar zijn maar nog wel smeerbaar. Voeg een paar druppels kleurstof toe en meng tot een egaal glazuur. Haal de krokante plakjes bladerdeeg uit de oven en besmeer de helft met het gekleurde glazuur. Schep op de andere helft de afgekoelde room en dek af met een geglazuurd plakje bladerdeeg. Serveer de tompouce direct of bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

Tip: Bekijk ook mijn recept inclusief video voor het maken van banketbakkersroom.