Mini worstenbroodjes

15-05-2021 08:00

Categorie: Hapjes   Aantal: 20 stuks   Bereidingstijd: 35 minuten  Oventijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:

250 g mager rundergehakt

10 vellen deeg voor hartige taart

1 ei

1 sjalotje

3 a 4 el paneermeel

Peper en zout

Snufje paprikapoeder

1 tl mosterd

 

Bereiding:

Laat de vellen deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Hak het sjalotje fijn en meng met het gehakt. Voeg de mosterd, peper, zout en paprikapoeder toe en schep door elkaar. Klop het ei los en voeg de helft toe aan het gehakt. Voeg dan wat paneermeel toe om het gehaktmengsel stevig te krijgen.

 

Kneed 20 kleine worstjes, met ongeveer de lengte van de helft van een plakje deeg. Snijd de vellen deeg 1x doormidden en leg een worstje vooraan op een helft en rol hem er losjes in. Druk de naden goed dicht en gebruik eventueel een beetje water. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk ze met het resterende ei en bak de ca. 25 min. in de oven. Lekker met wat tomatenketchup.