Muesli muffins met yoghurt

13-03-2021 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 18 stuks   Bereidingstijd: 20 minuten   Oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

200 g volkoren bloem

100 g witte basterdsuiker

1 tl kaneel

250 ml magere yoghurt

200 g muesli met noten (bv. van Zonnatura)

80 g boter, gesmolten

1 zakje vanillesuiker

½ zakje bakpoeder

2 eieren

1 grote Granny Smith appel

3 el honing

 

Materialen:

Muffinbakplaat

Papieren vormpjes

 

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Meng het meel, basterdsuiker, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en de helft van de muesli door elkaar. Maak in het midden een kuil en giet de yoghurt, gesmolten boter en de eieren er in. Spatel nu alles met een houten lepel door elkaar. Schil de appel, snijd in kleine stukjes en meng door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, schep ze tot ongeveer ⅔ vol. Meng de rest van de muesli met de honing en schep deze op de ongebakken muffins. Duw de muesli zachtjes met een lepel of met je vingers in het beslag. Zet de muffins 20 min. in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn van binnen.