Muesli muffins met yoghurt
Categorie: Bakrecepten Aantal: 18 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten:
200 g volkoren bloem
100 g witte basterdsuiker
1 tl kaneel
250 ml magere yoghurt
200 g muesli met noten (bv. van Zonnatura)
80 g boter, gesmolten
1 zakje vanillesuiker
½ zakje bakpoeder
2 eieren
1 grote Granny Smith appel
3 el honing
Materialen:
Muffinbakplaat
Papieren vormpjes
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Meng het meel, basterdsuiker, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en de helft van de muesli door elkaar. Maak in het midden een kuil en giet de yoghurt, gesmolten boter en de eieren er in. Spatel nu alles met een houten lepel door elkaar. Schil de appel, snijd in kleine stukjes en meng door het beslag.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, schep ze tot ongeveer ⅔ vol. Meng de rest van de muesli met de honing en schep deze op de ongebakken muffins. Duw de muesli zachtjes met een lepel of met je vingers in het beslag. Zet de muffins 20 min. in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn van binnen.