Mummy Halloween koekjes

31-10-2022 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 24 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten   Oventijd: 15 minuten

 

Ingrediënten:

275 g bloem

200 g boter

180 g witte basterdsuiker

1 eigeel

1 snufje zout

2 el cacaopoeder

100 g poedersuiker

Suikeroogjes

 

Materialen:

Plastic zakje

 

Bereiding:

Mix de boter voor de koekjes met de basterdsuiker romig in een kom.

 

Voeg het eigeel toe en mix er ook door.

 

Doe de bloem, cacao met een snuf zout erbij en mix er ook door tot een egaal deeg.

 

Dek af en zet een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170°.

 

Neem een klein beetje deeg en draai hier een balletje van ter grootte van een flinke knikker. Leg dit op een bakplaat. Leg er nog een paar op. Houd genoeg afstand tussen de balletjes want ze lopen uit. Ik deed 9 balletjes op 1 bakplaat.

 

Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ca. 15 - 20 min. gaar. Laat ze afkoelen.

Meng de poedersuiker met een paar druppels water tot een dik wit glazuur. Doe deze in een zakje en knip een puntje er af en gebruik dit als spuitzakje om strepen over de koekjes te trekken.

 

Leg twee oogjes op de koekjes en laat het glazuur iets uitharden.

 

Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel max. ca. 4 dagen.