Nieuwe collectie Nicolette van Dam voor Shoeby

19-11-2021 08:00

Na de zoete Candyland-collectie ontwerpt Nicolette van Dam dit keer een collectie die echt rocky is. Het candy roze kleurtje wordt aangevuld met een knalroze raspberry variant en de ijsjes maken plaats voor bliksemschichten en elektrische gitaren. Let’s rock, girls! De School Rocks-collectie is alweer de vierde in de rij van succesvolle samenwerkingen tussen Shoeby en Nicolette van Dam.

 

“Het is altijd een feestje om met Nicolette van Dam samen te werken. Ze weet precies wat de jonge meiden van nu leuk vinden. Dat zie je ook wanneer je haar volgt op Instagram. Het plezier dat ze heeft in het aankleden van haar eigen meiden zie je terug in de collectie”, vertelt Shoeby oprichtster Mieke van Deursen.

 

De nieuwe collectie is echt even anders dan de andere collecties maar je herkent nog steeds duidelijk het handschrift van Nicolette van Dam. “Ik wilde heel graag iets met bliksemschichtjes en het gevoel van tattoos maar nog steeds op een girly manier. Het mag best wat stoerder”, aldus Nicolette van Dam. Vanuit dit idee zijn Nicolette van Dam en de stylisten van Shoeby gaan tekenen en daaruit is deze coole School Rocks- collectie tot stand gekomen. Omdat er bij de vorige collecties veel vraag was naar grotere maten is deze collectie verkrijgbaar t/m maat 152.

Nicolettes Favourites!

De collectie is zo divers dat het moeilijk is om één item te kiezen. Toch heeft Nicolette wel stiekem een paar favoriete kledingstukken, zoals het zwarte leatherlook jasje waarvan de voering is voorzien van een opdruk met gitaren, hartjes en bliksemschichten. “Zo’n gaaf jack, die vliegt vast de winkel uit”, aldus Nicolette. Verder zijn de donkergrijze skinny jeans met studs en de lichtroze sweater met daarop in rosé goud de tekst ‘rock & roll’ favoriet. Het wordt allemaal nog leuker want deze items zijn nu ook verkrijgbaar voor moeders.

 

De collectie is zo ontworpen dat alle items eindeloos met elkaar met elkaar gecombineerd kunnen worden. Zo draag je de knalroze sweater leuk op het tattoo rokje maar ook op de stoere jeans. Leatherlook jas erover en jouw kleine meid is dé fashionista van het schoolplein.

 

Check de hele collectie via shoeby.nl.