Oreo muffins

18-01-2025 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 25 minuten   Oventijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:

225 g patent bloem

75 g suiker

1 el bakpoeder

80 g koude roomboter

250 ml melk

1 ei

1 tl vanille extract

18 oreokoekjes (ca. 1 ½ rol)

 

Materialen:

Muffinbakblik

Papieren muffinvormpjes

Mixer

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 180ºC. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en suiker. Voeg de boter in stukjes toe en mix met een mixer net zolang tot er allemaal kleine kruimeltjes ontstaan (soort broodkruim).

 

Klop in een andere kom de eieren, melk en vanille-extract door elkaar met een garde. Voeg het melk-mengsel bij de meelkruimels en roer kort met een houten lepel door. Het beslag is erg nat maar dat komt goed. Verkruimel de Oreokoekjes en bewaar een klein beetje voor de topping. Voeg de rest van de koekkruimels toe aan het beslag, dit wordt hierdoor steviger.

 

Doe papieren muffinvormpjes (of stukjes bakpapier) in de muffinvorm. Verdeel het beslag tot net onder de rand van de muffinvormpjes. Bestrooi de bovenzijde met wat stukjes Oreo. Bak de muffins ca. 20 – 25 min in de oven totdat ze net licht bruin kleuren en gaar zijn van binnen.