Oreo wafels met chocoladesaus en slagroom

29-12-2020 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 8 tot 10 stuks   Bereidingstijd: 20 minuten   Oventijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

4 eieren

225 g witte basterdsuiker

1 pakje vanillesuiker

½ pakje bakpoeder

225 g bloem

185 g margarine

125 ml lauwe melk

Een scheutje olijfolie (om in te vetten)

Een rol Oreo koekjes

 

Topping:

(Warme) chocoladesaus

Slagroom

 

Materialen:

Wafelijzer

Bakkwastje

 

Bereiding:

Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng deze er roerend doorheen. Voeg al roerend met een zeef de bloem en het bakpoeder toe. Smelt de margarine in een pannetje op laag vuur en voeg de gesmolten margarine tenslotte samen met de melk toe aan het beslag. Roer nogmaals goed door.

 

Neem de Oreo’s uit de verpakking en brokkel deze klein. Laat een paar koekjes heel voor de topping. Voeg de gebrokkelde Oreo’s toe aan het beslag. Laat het beslag nu 15 minuten rusten voor je verder gaat.

Verwarm het wafelijzer en vet de platen met een bakkwastje in met wat olijfolie. Houd ongeveer een flinke eetlepel beslag per wafel aan. Schep dit op de plaat en bak de wafels gedurende 4,5 tot 5 minuten tot de wafels goudbruin zijn. Ga door totdat het beslag op is en vergeet niet na iedere ronde de platen opnieuw in te vetten.

 

Serveer de wafels met slagroom, een paar overgebleven Oreo’s en (warme) chocoladesaus.