Paella kroketjes

31-12-2021 08:00

Categorie: Hapjes   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 45 minuten

 

Ingrediënten:

½ portie paella

75 g paneermeel

150 g bloem

3 eieren

Frituurolie

 

Bereiding:

Bereid de paella volgens het recept en laat goed afkoelen in de koelkast. Het is ideaal als je een restje paella over hebt wat al in de koelkast staat. Zorg er dat er niet al te grote stukken, groenten, garnalen, vis of andere ingrediënten in zitten, snijd deze eventueel fijn.

 

Voeg 100 g bloem bij de paella zodat deze wat steviger wordt. Is hij nog zacht of erg plakkerig dan moet hij nog beter gekoeld worden, eventueel even in de diepvries. Doe het overige bloem op een bord. Doe ook het paneermeel op een apart bord en klop de eieren los op een derde bord.

Neem een beetje (ca. 3 el) van het paellamengsel en kneed in de vorm van een kroketje met iets vochtige handen. Haal dit eerst door de bloem, dan het ei en dan het paneermeel. Vervolgens nogmaals door het ei en paneermeel voor een extra krokant laagje. Herhaal dit tot alles op is.

 

Verhit de olie in een frituurpan of pan met dikke bodem tot ca. 180º. Controleer met een klein stukje brood of houten pollepel of er kleine belletjes komen zodra je dit in de olie houdt. Voeg ca. 3 a 4 kroketjes toe (afhankelijk van de grootte van de pan maar niet te veel tegelijk). Bak deze in ca. 5 min. krokant en goudbruin. Laat daarna uitlekken. Lekker om te serveren met aioli om in te dippen.