Pancakes met kruidnoten en banaan

03-12-2022 08:00

Categorie: Ontbijt   Aantal: 2 personen   Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

170 g zelfrijzend bakmeel

75 g kruidnoten (+ extra voor garnering)

170 ml melk (plantaardig)

1 banaan (hoe zachter/bruiner des te beter)

1 ei

1 tl speculaaskruiden

Snufje zout

Boter (om in te bakken bijv. plantaardig)

Stroop, honing, agavesiroop (naar eigen keuze)

 

Materialen:

Keukenmachine (optioneel)

Deegroller (optioneel)

 

Bereiding:

Maal de kruidnoten fijn in je keukenmachine of rol de pepernoten in een theedoek en sla ze fijn met een deegroller. Zorg dat je wat kruidnoten apart houdt voor de garnering.

 

Prak de banaan fijn.

 

Neem een kom en voeg daar de gemalen kruidnoten, het zelfrijzend bakmeel, het ei, de geprakte banaan, 1 tl speculaaskruiden en een snufje zout aan toe. Voeg ook een groot deel van de melk toe.

 

Roer de ingrediënten goed door elkaar en voeg dan eventueel nog meer melk toe. Het mengsel mag vrij dik blijven, maar moet wel door te roeren zijn.

Hak de overgebleven kruidnoten in kleinere stukjes.

 

Neem een grote koekenpan en voeg hier wat klontjes boter aan toe. Zet het vuur net een tikje hoger dan gemiddeld.

 

Zodra de boter is gesmolten, voeg je drie schepjes pannenkoekmengsel toe aan de pan. Draai de pannenkoeken om zodra ze een beetje beginnen te bubbelen of test door met je pan te schudden of dat ze al loskomen van de bodem. Draai ze om en bak ze ook aan de andere kant mooi bruin.

Bak op deze manier verder totdat al het beslag op is. Voeg eventueel bij iedere nieuwe lading een klein beetje boter toe aan de pan. Stapel tijdens het bakken de pannenkoeken op elkaar zodat ze warm blijven.

 

Klaar met bakken? Verdeel de pannenkoekenstapel over 2 of 3 borden. Besprenkel op en om de pancakes de stroop, honing, agavesiroop of maple syrup en bestrooi met de kruidnoten die je nog over hebt.