Pannenkoekspiesjes met fruit

29-05-2021 08:00

Categorie: Lunch   Aantal: 8 stuks   Bereidingstijd: 45 minuten  Wachttijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

200 g bloem

2 eieren

500 ml melk

Snufje zout

Boter om te bakken

Nutella chocopasta

Jam

Paar bramen

Paar aardbeien

Paar stukjes mango

Paar druiven (of ander fruit)

 

Materialen:

8 satéprikkers

 

Bereiding:

Doe de bloem in een grote beslagkom en roer een snufje zout er door. Maak een kuil in het midden en breek de eieren er boven. Schenk ongeveer ¼ deel van de melk erbij en mix met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe.

Verhit een beetje boter in een koekenpan en laat smelten. Schenk of schep wat beslag in de pan (ongeveer 1 soeplepel) en laat over de hele oppervlakte uitvloeien. Laat het beslag op middelhoog vuur stollen en beweeg dan zachtjes met de pan op en neer, zodat je zeker weet dat de pannenkoek los zit.

Draai hem om en bak ook de andere zijde lichtbruin. Herhaal dit totdat je ongeveer 4 pannenkoeken hebt en laat ze afkoelen. Besmeer 2 pannenkoeken met chocopasta en de andere 2 met jam. Rol ze voorzichtig op en snijd ze in plakjes. Rijg de pannenkoekrolletjes met het verse fruit aan de spiezen.

 

Wil je ze een dag van tevoren klaarmaken, besmeer de pannenkoeken en rol ze op en wikkel ze in folie en leg in de koelkast. Snijd ze pas op de dag zelf in stukjes en rijg ze aan de prikker.