Pasteitjes met roerei

12-04-2025 08:00

Categorie: Lunch   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 20 minuten  Baktijd: 3 minuten

 

Ingrediënten:

4 bladerdeeg pasteitjes

4 eieren

5 el slagroom (ongeklopt)

Snuf peper en zout

1 bosui

75 g erwtjes (diepvries)

Boter of margarine

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor (zie voor de temperatuur de verpakking van de pasteitjes) en bak de pasteitjes af.

 

Verhit ondertussen een koekenpan en smelt een beetje boter of margarine hierin. Voeg de erwtjes toe (vooraf ontdooien is niet nodig) en bak 3 min.

 

Breek de eieren boven een kom en klop ze met een garde door elkaar. Voeg de slagroom, peper en zout toe en roer erdoor.

Giet het eiermengsel in de pan en roer met een houten spatel van buiten naar binnen tot de eieren beginnen te stollen. De eieren hoeven maar kort gebakken te worden. ca. 3 tot 5 min. en het mengsel moet lekker smeuïg zijn. Voeg eventueel een beetje extra slagroom toe.

 

Haal de pasteitjes uit de oven en vul ze met het roerei met erwtjes.

 

Snijd de bosui in ringetjes en bestrooi de pasteitjes hiermee en maak het af met een snufje peper.

 

Tip: Deze gevulde pasteitjes met roerei zijn warm het lekkerste maar eventueel ook koud te eten.

 

Ook lekker met stukjes ham er doorheen. Bak deze dan met erwtjes mee.