Pepernotenrotsjes

23-11-2019 08:00

Categorie: Hapjes   Aantal: 15 stuks   Bereidingstijd: 25 minuten   Wachttijd: 2 uur

 

Ingrediënten:

200 g pepernoten

200 g melkchocolade (kan ook puur of een combinatie hiervan)

Klontje boter

Snufje speculaaskruiden

Mini smarties

Zilveren parels (of andere decoratie)

 

Materialen:

Bakplaat met bakpapier

 

Bereiding:

Verhit de chocolade, boter en snufje speculaaskruiden in een kommetje au bain-marie (boven een pan met heet water). Als het een gladde chocoladesaus is voeg je de pepernoten toe en schep je deze er door tot ze allemaal goed bedekt zijn. Schep met 2 lepels hoopjes op het bakpapier (van 5 a 6 pepernoten).

 

 

 

 

 

 

 

Bestrooi ze direct met Smarties, parels of andere versiersels. Laat de pepernoten rotsjes minimaal 2 uur afkoelen en opstijven. Bewaar ze daarna in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Ze blijven zeker nog 2 dagen lekker en krokant.