Plaattaart met aardbeien en kokos
Categorie: Bakrecepten Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
1 bladerdeegrol (of 8 plakken uit de vriezer)
500 g aardbeien
1 el geraspte kokos
50 g melkchocolade
150 g roomkaas naturel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol de rol bladerdeeg uit op een bakplaat of druk de plakjes bladerdeeg aan elkaar vast tot 1 grote lap. Vouw de randjes iets om naar binnen en druk vast. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Bak de bodem van bladerdeeg ongeveer 25 min. in de oven. Als de bodem tussendoor wat omhoog komt prik je er wat extra gaatjes in en druk je hem iets plat. Haal hem uit de oven en laat afkoelen.
Snijd de aardbeien in plakjes en smelt de chocolade au bain-marie.
Besmeer het bladerdeeg met een laagje roomkaas. Verdeel hierop de aardbeien en bestrooi met kokos. Druip er als laatste wat chocolade over.
De taart is vers het allerlekkerste maar kan ook max. 1 dag in de koelkast bewaard worden.
Bekijk hier nog meer recepten met aardbeien.