Polen en Spanje plaatsen zich als eerste voor halve finales van ATP Cup

05-01-2022 08:00

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Categorie: Sport

Polen en Spanje plaatsen zich als eerste voor halve finales van ATP Cup

Foto: Nina van Ooijen, Redactie: Thomas Smallenbroek

 

Polen en Spanje hebben zich woensdag verzekerd van een plek in de halve finales van de ATP Cup, het tennistoernooi voor landenteams. De eerste twee tickets zijn daarmee vergeven in Sydney.

 

Polen werd de eerste halvefinalist door Argentinië met 3-0 te verslaan. Kopman Hubert Hurkacz zette zijn land als nummer negen van de wereld op het goede spoor door in 81 minuten af te rekenen met Diego Schwartzman, de mondiale nummer dertien: 6-1, 6-4.

 

Hurkacz' landgenoot Kamil Majchrzak versloeg vervolgens de Argentijn Federico Delbonis met 6-3 en 7-6 (3), waarna ook het dubbelspel door de Polen werd gewonnen.

 

Polen beleefde een overtuigende groepsfase, want eerder werden Griekenland en Georgië al verslagen in poule D. De vier groepswinnaars plaatsen zich voor de halve finales van de ATP Cup.

 

Pablo Carreño Busta bezorgde Spanje tegen Servië een plek in de halve eindstrijd door Filip Krajinovic met 6-3 en 6-4 te verslaan. Eén punt was voor Spanje genoeg voor groepswinst. Roberto Bautista Agut stond vervolgens tegen Dusan Lajovic slechts vijf games af: 6-1, 6-4.

 

De derde editie van de ATP Cup, waaraan spelers als Novak Djokovic en Rafael Nadal niet meedoen, duurt nog tot en met zondag. Vorig jaar was de eindzege voor Rusland, een jaar eerder voor Servië.