Polenta spiesjes

25-05-2024 08:00

Categorie: Hapjes en Snacks   Aantal: 16 stuks   Bereidingstijd: 35 minuten  Oventijd: 10 minuten

 

Ingrediënten:

500 ml water

60 g geraspte kaas

125 g polenta

Verse basilicumblaadjes

16 tomaatjes

Peper en zout

1 zakje mini mozzarellaballetjes

 

Benodigdheden:

Bakplaat met bakpapier

16 prikkers

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 220°C. Breng 500 ml water met een snufje peper en zout aan de kook. Voeg de polenta toe en kook 5 min. op laag vuur. Laat de polenta daarna nog 5 min. in het water wellen met het vuur uit.

Doe de polenta in een kom en laat afkoelen. Maak je handen vochtig en maak balletjes van de polenta. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk iets plat. Maak 16 balletjes en bestrooi deze met wat kaas. Bak ze 10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is en laat daarna iets afkoelen.

 

Prik een balletjes mozzarella, basilicum blaadje, tomaatjes en een polenta rondje aan een prikker. Serveer ze op een schaal. Ze zijn zowel lauwwarm als koud lekker.