Popcorn zoet en zout
Categorie: Hapjes Aantal: Meerdere porties Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
Zonnebloemolie
Popcorn maïs
(Bruine) basterdsuiker
Snuf zout
Materialen:
Pan met deksel
Schuimspaan
3 appels (goudrenetten)
1 tl kaneel
Zonnebloemolie om in te frituren
Bereiding:
Doe een laagje zonnebloemolie in een pan, dit kan een soeppan zijn met dikke bodem of een hapjespan. Test of de olie heet genoeg is door een paar maiskorrels in de olie toe gooien, als ze bruisen en ronddraaien is de temperatuur goed. De olie mag niet gaan roken, dan is hij te heet. Voeg een laagje maïs toe op de bodem zodat deze net bedekt is. Schud een paar keer goed met de pan. Doe de deksel op de pan en wacht tot ze gaan poffen. Schud af en toe de pan heen en weer (met de deksel er op). Als het geluid van het poffen afneemt zet je het vuur uit. Til voorzichtig de deksel op en strooi ongeveer 4 el suiker of een flinke snuf zout er in. Laat nog een paar min. staan en schep daarna de popcorn door elkaar en daarna in een kom.
Bekijk hier het filmpje van het recept.