Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

09-10-2021 08:00

Categorie: Hoofdgerechten   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 45 minuten

 

Ingrediënten:

4 tortilla's

50 g boerenkool

2 gekookte rode bieten

1 kleine appel

100 g geitenkaas

Handje walnoten

Peterselie ter garnering

 

Yoghurtsaus:

3 el yoghurt

1 el citroensap

1 teentje knoflook

1 el honing

Snuf peper en zout

 

Materialen:

Tosti ijzer of een Koekenpan

 

Bereiding:

Indien je het tosti ijzer gebruikt, verwarm deze dan. Snijd de bieten en de appel in dunne plakjes. Hak de walnoten en peterselie fijn. Neem 1 tortilla en leg op de helft van de tortilla eerst plakjes biet, dan plakjes appel en vervolgens een deel van de gehakte walnoten. Verdeel vervolgens een beetje geitenkaas en boerenkool er overeen en vouw de tortilla dicht. Leg de quesadilla tussen het tosti ijzer en bak deze in ongeveer 3-5 min. gaar.

Indien er gebruik gemaakt wordt van een pan, draai de quesadilla dan halverwege om met behulp van een bord. Leg dan het bord op de bovenkant van de tortilla en draai de pan om. Leg vervolgens de ongebakken kant terug in de pan. Herhaal dit met de overige wraps. Maar in de tussentijd de yoghurtsaus door het teentje knoflook te raspen, te mengen door de yoghurt, honing en op smaak te brengen met citroensap, peper en zout. Serveer de quesadilla’s met een beetje peterselie en de yoghurtsaus.