Rabarbermuffins met sinaasappel
Categorie: Bakrecepten Aantal: 8 personen Bereidingstijd: 30 minuten Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
250 ml slagroom
2 eieren
2 zakjes vanillesuiker
120 g suiker
1 sinaasappel (schil)
2 stengels rabarber
Snufje zout
Materialen:
Muffinvormpjes (of bakpapier in vierkantjes geknipt)
Muffinbakvorm
Bereiding:
Verwarm de oven op 190°C. Klop met een garde de slagroom met de eieren, suiker en vanillesuiker door elkaar. Schil een gewassen sinaasappel en voeg de rasp toe aan het beslag. Roer het bakpoeder en zout door het bakmeel en spatel door het beslag. Ga niet heel hard roeren maar spatel rustig en zo kort mogelijk, hierdoor krijg je luchtige muffins.
Was de rabarber en snijd in kleine stukjes. Spatel 3/4 rabarber kort door het beslag. Doe de muffinvormpjes of het bakpapier in de muffinbakvorm. Schep het beslag er in tot net iets onder de rand. Verdeel de laatste stukjes rabarber over de bovenzijde. Bak de rabarber muffins in ca. 25 min. gaar.