Raffaello cupcakes
Categorie: Bakrecepten Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 45 minuten Oventijd: 12 minuten Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten:
Cupcakes:
150 g zelfrijzend bakmeel
150 g suiker
150 g boter (op kamertemperatuur)
3 eieren (op kamertemperatuur)
2 el kokos
1 snufje zout
75 g witte chocolade
Botercrème:
200 g boter
200 g poedersuiker
3 el kokosmelk
2 el geraspte kokos
Toppings:
2 el geraspte kokos
Verse frambozen
8 Raffaello's
Materialen:
Muffinbak vorm
Papieren muffinvormpjes
Spuitzak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix de boter en suiker door elkaar tot een licht geheel.
Mix een voor de een de eieren erdoor en mix nog eens 3 min. door.
Voeg dan beetje bij beetje het bakmeel, melk, kokos en zout toe en mix er kort maar krachtig doorheen.
Hak de witte chocolade fijn en schep deze door het beslag.
Vul het muffinbakblik met de papieren vormpjes.
Schep het hier het beslag in en vul ze ongeveer tot ⅔.
Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 à 25 min. gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Mix de ingrediënten voor de botercrème luchtig.
Doe in een spuitzak en maak toefjes op de cupcakes.
Leg de Raffaello balletjes op de cupcakes en leg de framboos erbij en bestrooi met wat extra kokos. Ik heb bij een aantal de Raffaello doormidden gesneden.
Tips: Cupcakes zonder botercrème kun je maximaal 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel. Met botercrème maximaal 1 dag. Bewaar ze niet in de koelkast.
Je kunt de cupcakes zonder botercrème ook goed invriezen, maar dan wel zonder toef.