Raffaello cupcakes

17-12-2022 08:00
Categorie: Bakrecepten   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 45 minuten   Oventijd: 12 minuten   Wachttijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

 

Cupcakes:

150 g zelfrijzend bakmeel

150 g suiker

150 g boter (op kamertemperatuur)

3 eieren (op kamertemperatuur)

2 el kokos

1 snufje zout

75 g witte chocolade

 

Botercrème:

200 g boter

200 g poedersuiker

3 el kokosmelk

2 el geraspte kokos

 

Toppings:

2 el geraspte kokos

Verse frambozen

8 Raffaello's

 

Materialen:

Muffinbak vorm

Papieren muffinvormpjes

Spuitzak

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

 

Mix de boter en suiker door elkaar tot een licht geheel.

 

Mix een voor de een de eieren erdoor en mix nog eens 3 min. door.

 

Voeg dan beetje bij beetje het bakmeel, melk, kokos en zout toe en mix er kort maar krachtig doorheen.

Hak de witte chocolade fijn en schep deze door het beslag.

 

Vul het muffinbakblik met de papieren vormpjes.

 

Schep het hier het beslag in en vul ze ongeveer tot ⅔.

 

Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 à 25 min. gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.

 

Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

 

Mix de ingrediënten voor de botercrème luchtig.

 

Doe in een spuitzak en maak toefjes op de cupcakes.

 

Leg de Raffaello balletjes op de cupcakes en leg de framboos erbij en bestrooi met wat extra kokos. Ik heb bij een aantal de Raffaello doormidden gesneden.

 

Tips: Cupcakes zonder botercrème kun je maximaal 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel. Met botercrème maximaal 1 dag. Bewaar ze niet in de koelkast.

 

Je kunt de cupcakes zonder botercrème ook goed invriezen, maar dan wel zonder toef.