Rijstepap met stoofperen
Categorie: Nagerechten Aantal: 6 personen Bereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Ingrediënten:
Rijstepap:
1 vanillestokje
125 g gebroken rijst
1 l volle melk
1 snufje zout
50 g boter
100 g suiker
Stoofpeertjes:
1 ½ kg stoofpeertjes
250 ml bessensap
Scheutje water
2 kaneelstokjes
1 steranijs
3 kardemompeulen
2 kruidnagels
1 sinaasappel
1 takje rozemarijn
100 g suiker
1 el maïzena
Garnering:
40 g amandelschaafsel
4 takjes rozemarijn
Materialen:
Appelboor
Bereiding:
Rijstepap:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kook de rijst met melk, zout en vanillemerg- en stokje ca. 1 uur op laag vuur met de deksel op de pan. Verwijder het vanillestokje. Haal van het vuur en roer dan de boter en suiker door de rijst. Laat de rijstepap ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
Stoofperen:
Stap 1:
Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Leg de peertjes in een pan en giet het bessensap erbij en voeg zoveel water toe totdat de peren net onderstaan.
Stap 2:
Snijd een stukje schil van de sinaasappel af. Voeg dit, samen met de kaneelstokjes, kardemompeulen, kruidnagels, rozemarijn en de suiker toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en kook de peertjes in ca. 1 ½ uur gaar.
Stap 3:
Laat de peren afkoelen. Schenk het kookvocht door een zeef en vang op met een pan. Roer de maïzena met een scheutje water tot een papje en giet bij het perenvocht. Kook het perenvocht met de maïzena in.