Romige oranjesoep
Categorie: Lunch Aantal: 4 personen Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten:
125 g rode linzen (eventueel ook te vervangen door 2 aardappeltjes)
½ oranje pompoen
250 g wortels
3 cm gemberwortel, geraspt
2 bouillonblokjes
1 uitje
2 teentjes knoflook
1 el kokosolie of olijfolie
200 ml kokosmelk
1 klein bakje Griekse yoghurt
4 naanbroodjes
Evt. wat koriander
Materialen:
Staafmixer
Bereiding:
Was de rode linzen en maak de pompoen schoon. Snijd de pompoen met een groot mes in vieren en verwijder de zaden en de zaadlijsten. De pompoen schillen is niet noodzakelijk. Snij de helft van de pompoen in blokjes. Rasp de wortels en hak ook in stukjes. Zet 1250 ml water op het vuur en voeg de linzen, pompoenblokjes, wortels, bouillonblokjes en gemberwortel toe. Kook deze ongeveer 15 min. door zodat alles zacht is.
Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit deze in een klein scheutje olie lichtbruin. Pureer de soep en voeg daarna de ui, knoflook en kokosmelk toe en roer goed door. Voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe en verwarm zachtjes op laag vuur.
Schep de soep in borden of kommen en doe een eetlepel yoghurt er in. Koningsdagtip: Je kunt ook de yoghurt losroeren met een klein beetje water en met een theelepel een kroontje erop te tekenen. Bestrooi de soep eventueel met wat koriander. Serveer met naanbrood.