Schwarzwalder kirsch taart
Categorie: Bakrecepten Aantal: 10 personen Bereidingstijd: 50 minuten Oventijd: 40 minuten
Ingrediënten:
300 g zelfrijzend bakmeel
25 g cacaopoeder
5 eieren
200 ml zonnebloemolie
80 ml melk
360 g suiker
Een snuf zout
Boter + Om in te vetten
300 g bosvruchtenjam
1 l slagroom
30 g poedersuiker
50 g pure chocolade (fijn geraspt)
Handje frambozen
Optioneel:
Optioneel: Vlokken ter decoratie
Materialen:
Mixer
Een spuitzak
Springvorm van 26 tot 28 cm
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C. Meng het meel, cacaopoeder en zout in een kom. Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar. Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer. Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten. Meng totdat er geen klonters meer zijn. Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in.
Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht zodat eventuele lucht er uit kan. Bak de taart 40 min. in de oven. Controleer met een prikker of de binnenzijde gaar is. Laat de cake afkoelen en snijd hem daarna met een scherp groot mes doormidden.
Mix de slagroom met de poedersuiker (eventueel per stap) stijf. Bestrijk de opengesneden kant van de het onderste gedeelte van de taart met jam. Spuit met een spuitzak ca. 1/3 deel van de slagroom in kringen op de jam. Leg het bovenste gedeelte van de taart er op.
Bestrijk de zijkanten en de bovenzijde met slagroom en bewaar wat om nog toefjes slagroom op de taart te maken. Strijk de zijkanten en bovenzijde glad met een mes. Bestrooi de buitenzijde met wat van de chocolade rasp. Maak toefjes van slagroom bovenop de taart. Garneer met de verse frambozen.