Scones
Categorie: Ontbijt Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 12 minuten
Ingrediënten:
200 g bloem + om te bestuiven
1 zakje bakpoeder van 16 g
1 snufje zout
50 g boter
1 zakje vanillepoeder
150 ml melk
Materialen:
Bakplaat met bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven op 200ºC. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. Wrijf met je handen de boter er door totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk er bij en roer tot een beslag.
Bloem een werkvlak in en leg het deeg hierop. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik.
Steek er met een glas of vorm van ca 5 tot 7 cm rondjes uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ca. 12 min. in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn van binnen. Laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. Lekker met wat jam of homemade lemoncurd.