Shortbread Carnavalmaskers

07-02-2021 08:00

Categorie: Tussendoortjes   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 15 minuten   Oventijd: 10-15 minuten   Decoratietijd: 15 minuten

 

Ingrediënten:

120 g zeer koude ongezouten boter, in kleine blokjes gesneden

1 el neutrale olie (zoals zonnebloem- of druivenpitolie)

100 g suiker

1 tl vanille-extract

½ tl fleur de sel

1 groot ei

30 g maïzena

45 g ongezoet cacaopoeder (Van Houten)

150-175 g bloem

Suikerdecoraties: Hagelslag, Gekleurde suikerballetjes of Gouden suiker

 

Instructies:

Print of teken een carnavalsmasker van ongeveer 14 cm lang en knip het uit karton (bij voorkeur een speciale gouden kaart voor voedselcontact). Hoe stijver en dikker het karton, hoe gemakkelijker het te snijden is. Leg het op je deeg en snijd je koekje volgens de contouren van de sjabloon met het lemmet van een dun mes.

 

Bereiding:

Bereid het chocolade zandkoekdeeg volgens de instructies in het recept voor Chocolade Schedelkoekjes.

 

Rol het deeg uit tot 5 mm dik. Snijd vervolgens je koekjes met een mes volgens de contouren van het maskersjabloon. Leg je koekjes op een siliconen doek of op een vel bakpapier op de bakplaat.

 

Bak 10 tot 15 min., afhankelijk van je oven en de grootte van de koekjes. Koekjes worden gebakken als het oppervlak droog aanvoelt en de randen stevig aanvoelen, maar het midden nog een beetje zacht is. Laat volledig afkoelen voordat je gaat decoreren.

 

Versiering:

Smelt de chocolade in de magnetron in ontdooistand ( maximaal 500W ). Begin met 01:30 min. en ga verder in plakjes van 30 sec., meng de chocolade goed met een spatel totdat ⅔ van de chocolade is gesmolten. Smelt vervolgens de resterende ⅓ door te mengen met een spatel tot alles is gesmolten.

 

Versier je chocolademaskers door ze in chocolade te dopen of met een penseel te bedekken met chocolade. Bestrooi met de suikerdecoraties naar keuze (wissel de soorten decoraties af voor meer plezier) en laat de chocolade hard worden op kamertemperatuur of in de koelkast.

 

Voor de meer vaardigen, kunt u gesmolten chocolade in een kegel of in een zak met een fijn mondstuk gieten en de decoraties naar keuze op de maskers tekenen en vervolgens al dan niet met suikerdecoraties besprenkelen.