Sinterklaas fudge
Categorie: Bakrecepten Aantal: 12 blokjes Bereidingstijd: 15 minuten Afkoeltijd: 2 uur
Ingrediënten:
1 blik gecondenseerde melk (van 397 ml)
300 g chocolade (naar keuze)
Pepernoten (chocolade, schuimpjes en ander strooigoed)
Materiaal:
Bakvorm of ovenschaal (ca. 20 x 14 cm)
Bereiding:
Verwarm de gecondenseerde melk op een laag vuur in een pannetje. Voeg de chocolade toe in blokjes en laat langzaam smelten. Als alles goed is opgenomen giet je het mengsel in een schaal bekleed met bakpapier.
Strijk de bovenzijde recht en verdeel de pepernoten, chocolade, schuimpjes en topping er over. Let op, als de fudge nog te warm is, smelt de chocoladeversiering.
Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd er daarna met een scherp mes chunks van. Bewaar de fudge in de koelkast.