Sinterklaasfudge

05-12-2020 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 12 blokjes   Bereidingstijd: 15 minuten   Opstijftijd: 2 uur

 

Ingrediënten:

1 blik gecondenseerde melk a 397 g

300 g chocolade naar keuze

Pepernoten (chocolade, schuimpjes en anders strooigoed)

Vorm van ca. 20 x 14 cm

 

Bereiding:

Verwarm de gecondenseerde melk op een laag vuur in een pannetje. Voeg de chocolade toe in blokjes en laat langzaam smelten. Als alles goed is opgenomen giet je het mengsel in een schaal bekleed met bakpapier.

Strijk de bovenzijde recht en verdeel de pepernoten, chocolade, schuimpjes en topping er over. Let op, als de fudge nog te warm is smelt de chocolade versiering. Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd er daarna met een scherp mes chunks van. Bewaar de fudge in de koelkast.