Snelle kaneelbroodjes met pecan

19-12-2021 08:00

Categorie: Ontbijt   Aantal: 8-10 stuks   Bereidingstijd: 20 minuten   Oventijd: 12 minuten

 

Ingrediënten:

1 blik croissantdeeg

50 g pecannoten

30 g bruine basterdsuiker

1 ei

Snuf kaneel

30 g boter

3 el poedersuiker

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.

 

Hak de pecannoten fijn. Meng ze met de bruine basterdsuiker en kaneel.

 

Smelt de boter en voeg toe aan het pecanmengsel.

 

Rol het croissantdeeg uit en druk alle naadjes goed vast. Besmeer de lap deeg met het bruine mengsel. Houd een centimeter van de randen vrij.

 

Rol het deeg aan de korte zijde op. Snijd met een scherp mes plakjes van de deegrol. Leg deze op een bakplaat.

 

Klop het ei los en bestrijk de rolletjes hiermee.

Bak de kaneelbroodjes in ca. 12 min. gaar en mooi bruin.

 

Meng ondertussen de poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur. Druip deze over de kaneelbroodjes zodra deze uit de oven komen.

 

Bewaar de kaneelbroodjes in een afgesloten trommel en verwarm ze eventueel een paar min. in de oven om ze weer warm en knapperig(er) te maken.