Snoepla-koekjes

28-02-2022 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 20 stuks   Bereidingstijd: 25 minuten   Oventijd: 1 uur

 

Ingrediënten:

 

Beslag:

250 g boter

225 g suiker

150 g lichte basterdsuiker

50 g schenk- of keukenstroop

1 ei

1 tl vanille extract

1 tl gemalen koffie

250 g bloem

1 tl bakpoeder

½ tl zout

 

Garnituur:

150 g chocolaatjes

80 g kandijkoekjes

100 g zachte karamelblokjes

50 g naturel chips

50 g mini-pretzels

50 g havervlokken

 

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

 

Benodigdheden:

Vierkante vorm van 23 cm

Bakpapier

Keukenmachine of Handmixer

 

Bereiding:

Roer de boter met de suikers en stroop tot alles crèmig is. Voeg het ei, vanille en de koffie toe en meng tot alles goed is opgenomen. Meng de bakpoeder, zout en de bloem door elkaar en voeg dit toe aan het botermengsel. Mix alles zo kort mogelijk door op lage stand van de mixer.

 

Stap 1:

Hak de chocolaatjes, kandijkoeken, chips, karamelblokjes en de pretzels in kleinere stukken. Roer, wederom zo kort mogelijk, al het garnituur door het deeg.

 

Stap 2:

Vorm, eventueel met een ijsknijper, gelijke bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk de bolletjes een klein beetje platter. Laat de deegbolletjes op de bakplaat min. 1 uur rusten in de koelkast. Bak de koekjes ca. 18-20 min. in de oven en laat ze na het bakken volledig afkoelen.